Biomechanische screening via RunningSmart

logo-runningsmartRunningSmart is een innovatief en wetenschappelijk geïnspireerd concept, ontwikkeld om hardlopers en andere sporters te ondersteunen in het kader van blessurepreventie en prestatieverbetering. Dit zowel voor beginners, recreanten, competitiesporters & topsporters.
Met behulp van de RunningSmart software wordt het biomechanisch profiel in kaart gebracht. Naast een rapport en advies is er ook meteen een gepersonaliseerd oefenprogramma beschikbaar dat enerzijds focust op de lenigheid, kracht en stabiliteit en anderzijds (indien gewenst) ook een loopschema aanreikt.

  • Intakegesprek en screening (45-60min)
  • Rapport, advies en gepersonaliseerd oefenschema
  • 1 opvolgsessie, aanleren oefeningen (30-45min)
  • 6 maanden online of directe coaching, aanpassingen oefenschema
  • RunningSmart
  • RunningSmart
  • RunningSmart  • RedCord
  • RedCord
  • RedCord

RedCord Training

logo-redcord-smallHier maakt men gebruik van suspensie training, d.m.v. instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.
De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “weak links”. Dit zijn fouten in de biomechanische ketting, door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Op basis van deze tests wordt dan een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen.
Redcord is een evidence based concept, gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties. Diverse universiteiten en faculteiten verzekeren met nieuwe studies de verdere ontwikkeling van het concept.
REDCORD IN SPORT = CORE STABILITY
Anders dan standaard krachttraining werkt Redcord core-stability training 3-dimensioneel. Deze functionele en transfererende oefeningen naar elke sportdiscipline, geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability dan elke conventionele methode. Trainen met instabiele touwen voorkomen blessures en bevorderen prestaties. Voor vele topatleten is Redcord een onmisbaar deel van hun oefenprogramma. Maar ook voor recreatieve sporters, rugpatiënten, etc… is Redcord een absolute must.

Verleg je limieten

Corendu heeft een intrigerende en uitgesproken visie op vermoeidheid, doorzettingsvermogen en het verleggen van fysieke grenzen, en kan je daarbij helpen.

Maak een afspraak